HEM INFO OM AKUPUNKTUR BEHANDLING GALLERI KONTAKT & PRISER

När vi träffas kommer jag att börja med att sätta två lugnande nålar på er hund. Om hunden är väldigt orolig gör jag istället akupressur på dessa punkter under tiden jag ställer frågor till er ägare.

Jag kommer att vilja höra historien kring problemet ni vill behandla. Eftersom traditionell kinesisk medicin innebär att man behandlar hela kroppen och individen (inte bara lokalt där hunden t ex har ont) vill jag gärna veta så mycket som möjligt om det som har hänt, jag vill också gärna veta lite om hundens karaktär och sätt att vara.

När jag har fått en bild av det som ska behandlas använder jag mig av sterila engångsnålar. Dessa nålar kastas sedan i en behållare och behandlas som riskavfall. Hunden får ett antal nålar, ibland kan man sätta alla på en gång, ibland vill hunden ligga på sidan så att man får ta en sida åt gången. Varje nål sitter ca 15-20 minuter.

Punkterna vi behandlar är ofarliga. En välutbildad akupunktör vet att punkter som ligger nära vitala organ behandlas med försiktighet. Man behöver därför aldrig vara rädd för att det är farligt, förutsatt att man väljer en akupunktör som är väl utbildad.

En behandling tar ca 30-60 min.